BK fick ge sig i hemmahallen mot Dicken. Foto: Thomas Sundström

BK-46 förlorade fysisk toppkamp

Två fina försvar och två utmärkta målvakter var matchens behållning då hemmalaget BK-46 från Karis förlorade lördagens toppkamp i handbollens FM-liga i handboll mot gästande Dicken från Helsingfors med 24-20.

Tungan på vågen blev Dickens duo Benny Broman – Timmy Thor som i under sista kvarten gjorde avgörande mål i spelet man – mot – man. BK ledde ännu med 13-11, men matchens sista 20 minuter vann Dicken med 13–7 och därmed sammanlagt med 20–24.

Benny Broman avgör

Första halvlekens stora profil var hemmamålvakten Petter Forsström som gjorde 12 räddningar av vilka de allra flesta var direkt bländande. Janis Selge var effektiv i matchinledningen och tre gånger spelades centern Sam Sjöman helt fri och nätade säkert.

I andra halvleken böljade spelet till en början fram och tillbaka. BK ledde både med 11-8 och 13-11, men så småningom tog Dickens försvar över tillställningen. BK:s anfall kom alldeles för nära gästernas försvarsmur där spelare som Teemu Hertola och målvakten Patrik Roslander är erkänt duktiga. Men framför allt var det bredden i Dickens försvar som avgjorde. BK-yttrarna Jasper Hellberg och Robin Karlsson fick knappt några lägen alls matchen igenom.

Matchens sista 10 minuter vann Dicken med 7-4 och det tack vare duon Benny Broman och Timmy Thor. Speciellt den förstnämnde var stark i anfallet mot BK:s Janis Selge som inte fick någon hjälp alls av de andra i försvaret. Av gästernas sista tio mål gjorde Broman fem och Thor tre.

SIF vann

För Sjundeå IF blev det en seger på lördagen. SIF vann hemma över HIFK med 28-27 (12-11).