Den här situationen upprörde EIF-lägret: Riku Paularinne (t.v.) tacklar EIF-målvakten Oscar Forsström som inte får grepp om bollen. Spelet fick dock fortsätta och ledde till Pallohonkas kvittering. Foto: Thomas Sundström

Tung förlust för EIF

Ekenäs IF fick inkassera en tung förlust i fotbollens division 2, söder på lördagen. I Ekenäs vann gästande Esbolaget Pallohonka med 2–1 (1–1).

Pallohonka var inför matchen det enda lag i årets serie som EIF inte besegrat och det blev också det slutliga saldot då Pallohonka vann med 2–1.  Det att båda målen föregicks av något tveksamma domslut gjorde inte saken lättare ur EIF:s synvinkel.

– Jag har sagt det förut, men domarnivån i division 2 varierar för mycket. För mig som arbetar med det här professionellt är det mycket frustrerande, sade EIF-tränaren Mike Keeney.

Framför allt Pallohonkas första mål var en donation av domaren. Efter att Albert Kuqi gjort 1–0 för EIF på straff efter 28 minuter kunde gästerna kvittera sju minuter senare genom Wille Widing.

EIF-målvakten Oscar Forsström skulle plocka ner ett inlägg, men tacklades av gästernas Riku Paularinne och fick inte grepp om bollen. Den väntade frisparken uteblev dock och i stället kunde Widing slå in bollen i tomt mål.

Snyggt mål

I andra halvlek pressade EIF hårt för ett segermål, men lyckades inte förvalta sina chanser. Tre minuter före slutet drogs i stället gardinen ner då EIF:s mittback Joel Lehto vid halva plan tacklades i ryggen och missade bollen.

Det öppnade för en kontring för gästerna och bollen nådde Jaakko Hietikko. Han fick till en verklig drömträff och Forsström var helt chanslös på skottet som gick in i hans högra kryss.

Avsågat

För EIF innebär förlusten att Ekenäslaget nu definitivt är avsågat från kampen om seriesegern. Kvar att spela har man nu en bortamatch mot serieledande Åbo IFK och en hemmamatch mot jumbon LoPa.