BK hoppas på mera jubel på söndag. Foto: Thomas Sundström

Seriesegern på spel i Karis

Säsongens hittills viktigaste match i fotbollens sydtvåa spelas i morgon i Karis då tabelltvåan BK-46 tar emot tabellettan Åbo IFK. Eventuellt har lokalderbyna mellan BK och Ekenäs IF väckt mera intresse, men rent resultatmässigt är morgondagens match numret större.

Bägge lagen har seriesegern i sina egna händer. Den som vinner sina fyra återstående matcher vinner också serien och får därmed kvala med en annan zonsegrare om ett avancemang till division 1. ÅIFK ligger bättre till, för ett oavgjort resultat i morgon håller laget i fortsatt serieledning. 

 
Lagom till matchstarten kl. 15.00 i morgon, verkar pulsen gå upp hos bägge lagen. Vissa kommentarer är förväntat försiktiga, men det osar också av självförtroende och vinnarmentalitet.
 
Joakim Pihlström, back
och lagkapten, BK-46
 
– Visst märker man att det är någonting alldeles speciellt på gång. Hela laget är taggat och det lovar gott inför morgondagen. På sistone har vårt försvars- och mittfältsspel fungerat bra på defensiven och det ska vi givetvis använda till vår fördel också mot ÅIFK. 
 
Leo Tommila,
tränare ÅIFK
 
– Rakt ut sagt tycker jag att BK är seriens bästa lag och att vi är det näst bästa laget. Vi är ett farmarlag och därför gäller inte matchen liv och död för oss. Ett avancemang till division 1 skulle först och främst gagna hela Åbofotbollen medan ÅIFK inte går under om det misslyckas. Vi har fått order uppifrån (TPS) att först och främst matcha våra unga spelare med tanke på framtiden.
 
Henrik Henriksson, 
mittfältare, BK-46
 
– Vi har ännu inte spelat den där matchen med total urladdning, men jag skulle inte vara överraskad om den skulle komma redan i morgon. Eller kanske vi sparar den till kvalmatcherna? Hittills har skadorna stört oss, men nu är vi friska och har säsongens bästa träningsveckor bakom oss. Mot ÅIFK tar vi tre viktiga och sköna poäng, säger Henrik Henriksson bestämt.
 
Leroy Maluka,
mittfältare, ÅIFK
 
–  Jag tycker att det är BK som har pressen på sig, för om vi spelar oavgjort eller om vi vinner, får BK det tufft att nå oss mera med tre omgångar kvar att spela. Jag har tyckt mycket om bägge matcherna mot BK och vet att det är ett mycket bra lag. Men det är just sådant som får en att tända till lite extra.