Petra Friman (med bollen) gjorde nio mål för KyIF i segermatchen mot SIF. Foto: Thomas Sundström

KyIF slog SIF, BK förlorade

Kyrkslätt IF fick en fin start på damernas FM-serie i handboll. Lördagens match mot Sjundeå IF vann KyIF på hemmaplan med klara 25–17 (9–6).

För ett år sedan dröjde det till den tolfte omgången innan KyIF tog sin första seger. I år vann man direkt i premiären sedan man omgående gått upp till 3–0 och efter det aldrig gett ledningen i från sig.

 
Det definitiva avgörandet sågs i början av andra halvlek då SIF förväntade anstormning helt kom av sig.  Från 9–6 gick KyIF i stället loss till 12–6 och från det reste sig SIF aldrig.
 
– Det är klar sak att det är skönt att börja serien på det här sättet. SIF är svagare än tidigare, men vårt lag är minsann inte borskämt med segrar, sade KyIF-tränaren Tomi Salminen.
 
– Den här matchen visar nog var vi står och att vi har väldigt mycket att göra, sade SIF-tränaren Boris Tjachovskij efteråt.
 

BK föll stort

Samtidigt föll Karislaget BK-46 pladask i sin öppningsmatch i handbollens FM-serie för damer då hemmalaget Grankulla IFK krossade BK i lördagens premiär med hela 40–27 (18–11). Det var definitivt inte den inledning som BK kalkylerat med och speciellt 40 insläppta mål är bekymmersamt.
 
– Vi ska glömma den här matchen och rikta blickarna mot lördagens hemmapremiär mot Sparta, men samtidigt måste jag erkänna att försvarsspelet bekymrar mig, säger BK-tränaren Peter Kihlstedt.