Joonas Siikala (andra fr.h.) sänkte FC Espoo med två mål inom loppet av två minuter. Foto: Thomas Sundström

Rutinseger för BK

Karislaget BK-46 tog en rutinseger mot FC Espoo med 3–1 i söndagens division 2-match i fotboll. Segern var dock desto viktigare med tanke på att BK nu gick upp i serieledningen.

Då lagen nu går in på slutrakan i division 2, söder talar det mesta för att det blir BK-46 och Åbo IFK som gör upp om seriesegern och med det kvalplatsen till division 1. Nu leder BK med en poäng till godo till ÅIFK som dock har en match mindre spelad.

På torsdag kan ÅIFK återta serieledningen då man spelar borta mot just FC Espoo, men på söndag är det sedan dags för den verkliga seriefinalen. Då möts BK och ÅIFK i Karis i en match som kan avgöra seriesegern.

Effektiv duo

Mot FC Espoo inledde BK något trevade, men efter 25 minuters spel steg duon Joakim Pihlström-Joonas Siikala fram och ordnade två mål inom loppet av två minuter.
Båda gångerna var det Pihlström som gav två fina inlägg från höger och Siikala gjorde två mål – det första på egen retur och det andra på en nick.

För FC Espoo som kämpar mot nedflyttning var matchen minst lika viktig som för BK. Efter de två snabba målen hade dock gästerna mycket svårt att komma tillbaka och BK kunde dominera stort.

Det definitiva avgörandet sågs halvvägs in i andra halvlek. Pete Rantala – som kommit i gång med målskyttet på allvar – hämtade en straff som han själv slog i mål.

En kvart före slutet reducerade FC Espoo på sin i praktiken första målchans genom Modou Ngum efter en hörna. Någon kamp om segern blev det dock aldrig.