LoPa-målvakten Peter Huuhka ser på medan Zacharias Ekström och Joshua Mulvany firar EIF:s första mål. Det skulle komma fyra mål till. Foto: Thomas Sundström

EIF vann enkelt

Ekenäs IF:s fotbollsherrar börjar alltmera blanda sig i den absoluta tätstriden i division 2, söder. Söndagens 5–0-seger i Lojo över LoPa betyder att EIF åtminstone temporärt steg upp på en andra plats i tabellen.

EIF har nu spelat 18 matcher – det vill säga två tredje delar av serien – och har 33 poäng. BK-46, med en match mindre spelad, skuggar dock på 32 poäng, medan serieledande ÅIFK fortsättningsvis har ett grepp om serieledningen med sina 36 poäng på bara 16 matcher.

– Men det här en serie där det spelas i kors, så ingenting är ännu avgjort. Med tanke på de förutsättningar vi haft kan vi nog vara ganska nöjda med att vara i det här läget nu. Härifrån är det bra att fortsätta, sade EIF-tränaren Mike Keeney.

För LoPa är läget hopplöst. En poäng på 18 matcher – och en målskillnad på 9–112 – talar sitt tydliga språk. Jämfört med lagens förra möte som EIF vann med 17–0 var den här matchen ändå ett steg framåt för LoPa.

Försiktig inledning

Faktum är att den första halvleken bjöd på jämnt spel med få målchanser. LoPa, som fått med spelare som målvakten Peter Huuhka, mittbacken Christian Izuchukwu, och Ali Al-Take på mittfältet, kämpade väl och EIF hade svårt att komma till lägen.

I den 36:e minuten kunde dock EIF spräcka nollan. Joshua Mulvany skruvade in 1–0.

Efter paus gick sedan EIF sin egen väg då Ville Sevón gjorde 2–0 och Sampsa Timoska 3–0. Därefter gjorde inhopparen Calle Forsström med en av sina första bollberöringar 4–0 på en direkt frispark varefter Albert Kuqi avlutade målskyttet.