Ekenäskillarna William Lindqvist och Tony Pihlström ska provspela för Aston Villa, som på representationsnivå spelar i Premier League.

Ekenäskillar på prov till Aston Villa

Ekenäsgrabbarna Tony Pihlström och William Lindqvist, som spelar i FC Honkas juniorlag i respektive åldersgrupp, återfinns sedan ifjol på Premier League-klubben Aston Villas radar över unga spelare.

Det var under en turnering i Riga ifjol som en talangscout från Premier League-klubben Aston Villa fick upp ögonen för FC Honkas William Lindqvist första gången. Han tog kontakt med William och dennes pappa Stefan och började diskutera ett eventuellt provspel.
I våras började S:t Michel-tränaren Janne Wilkman leda scoutverksamheten i regionen. Wilkman började hålla ett öga på bland annat Lindqvist och fick samtidigt syn på en annan Ekenäsgrabb, Tony Pihlström, som också spelar i Honka. Efter diskussioner mellan Villa och Wilkman har alla parter nu kommit överens om provspel för killarna under hösten.

– Det kommer nog att bli roligt, att få se hur det är, tror Lindqvist, som åker till Birmingham någon gång i höst, troligtvis september.
Pihlström har redan resan klar, och spenderar andra veckoslutet i augusti på träningar med ungdomslaget där.
– Principen är att jag ska träna med laget och provspela i en match, berättar Pihlström.

Lindqvist och Pihlström är trots sin unga ålder relativt meriterade redan. Lindqvist har deltagit i distriktslaget flera gånger och Pihlström var senast i juni på Baltic Cup med landslaget.

Förutom Ekenäskillarna åker också en HJK-junior till Birmingham, Obed Malolo. Om det finns en snar framtid i Aston Villa eller inte stör inte pojkarnas sinnesfrid.
– Inte vet man hur det går, allt är väl möjligt, säger Pihlström.
Killarna vill inte spekulera i när karriären tar det där stora steget. Men att åka på provspel är redan ett steg i rätt riktning.