Finland föll med flaggan i topp

Finlands handbollslandslag under 19 år, P94, gjorde en strong insats i den sista EM-matchen i grundserien i Bregenz i Österrike. Laget höll länge jämna steg med starka Slovenien, men fick slutligen ge sig med 33-41.

Slovenerna såg ut att rymma genast under den första kvarten. Med sitt snabba spel och effektiva kontringar drog laget upp en lucka på nio mål. Finland kom i alla fall in i matchen och lyckades svara med samma mynt, snabba uppspel och kontringar. Samtidigt fick killarna ordning på sitt försvarsspel.

Finland segade sig närmare Slovenien för varje minut och i halvtid var skillnaden bara två mål längre, 18-20.

De finländska spelarna kämpade föredömligt hela andra halvlek, men det bättre laget, Slovenien, vann slutligen med 41-33.

Finland gjorde en helgjuten laginsats men Oscar Udd bör nämnas speciellt. Han var mycket bra matchen igenom och stod också för de flesta målen, sju fullträffar.

Finland fortsätter nu i en mellanserie där placingarna 8-16 avgörs. Följande match spelas på tisdag.