EIF tog en förkrossande och enkel seger mot LoPa i Ekenäs. Foto: Simon Karlsson

EIF manglade LoPa

EIF fick chansen att öva målskytte på krislaget LoPa på lördagen. LoPa kom till Ekenäs som ett lag med stora problem, och åkte hem till Lojo med ännu större problem, slutsiffrorna skrevs 17-0.

EIF-LoPa
17-0 (8-0)
Sevón 3' 25' 37', Brotkin 35' 80', C.Forsström 13' 68', Estlander 50' 60', Lindqvist 64' 85', Mirabelli 30' 52', Lindroos 40', Kuqi 89', Eklund 90'

I efterhand kan man konstatera att LoPa inte ens försökte. Endast kaptenen Patrik Pakkala tänkte öppna EIF:s försvar men hans något egoistiska (och icke-kaptensvärdiga) prestationer fick hela tiden ett abrupt slut.

Efter tre spelade minuter i första halvlek ledde EIF redan 2-0, Efter ett självmål av LoPa och ett mål av Ville Sevon. Sevon satte ytterligare två strutar för at komplettera en hattrick innan paus, och med en hel del andra baljor stod siffrorna i pausen hela 8-0.

I andra halvlek lutade LoPa om möjligt ännu mer tillbaka och slakten fortsatte. Timo Brotkin, Massimo Mirabelli, Johan Estlander och kaptenen Calle Forsström antecknas alla i matchprotokollet för två mål var, så även inhoppande Robert Lindqvist.

Efter matchen som slutade 17-0 var det nog inte många som var glada. Resultatet var skrattretande men matchen var mest sorglig, där de grönvita plockade viktiga poäng och trevlig målskillnad, men där ljuset faller på den skräckinjagande hopplösheten i Lojolaget. LoPa har bara skrapat ihop 1 poäng i år, och har en svidande måskillnad på 8 gjorda mål och 80 insläppta, dvs -72.