Foto: Simon Karlsson

BK fick sin revansch

BK drog det längre strået i årets andra lokalderby i division 2. Marko Heino gjorde matchens enda mål på hörna i en för övrigt jämn match i det gassande solskenet på Karis bollplan.

Efter en otroligt jämn första halvlek där lagen pressade turvis gick lagen till halvtid med 0-0. Närmast kom EIF:s Timo Brotkin med en rykande projektil som BK-målvakten Jyri Nieminen plockade.

I andra halvlek uppstod flera målchanser. EIF hade två skott i ramverket och BK:s Nicolas Brain brände ett friläge på grund av EIF-keepern Oscar Forsström som storpelade.

I 85:e minuten kom till slut avgörandet. På en vackert svepande hörna av Jani Modig satte backklippan Marko Heino in en präktig nick i EIF:s mål. EIF kunde inte svara på ledningsmålet och BK höll tre poäng i Karis. BK klättrar nu upp på samma poäng som Klubi-04 med en match mindre spelad.

- Vi visste att de var farliga på fasta situationer. Vi vann mittfältsstriden, men de förvaltade sin sista chans perfekt. En bra match av två bra lag, konstaterade EIF:s tränare Mike Keeney efter matchen.

Och kollegan i BK Timo Tuomi håller med.

- Väldigt jämn match, som förra gången. Den här gången var det vi som vann helt enkelt, säger Tuomi och drar en lättnadens suck. Förlustsviten för BK är över.