Målvakten Ben Nybondas spelade bra då EIF:s Akademi vann över Akilles på hemmaplan. Foto: Simon Karlsson

Selenius sköt EIF Akademi till hemmaseger

Bra laginsats gav EIF Akademi en fin hemmaseger på onsdag kväll. Matchhjältar fanns det gott om, närmast kommer Rico Selenius som i sin första match i grön tröja på ett par år satte två strutar bakom Akilles målvakt.

EIF:s Akademi tog en bekväm hemmaseger mot Borgås Akilles på onsdagen. En fin laginsats kryddad med stora individuella prestationer gav Akademin en välförtjänt 3-1 seger.

Akademin hade spelet första halvleken men fick inte in något mål. I början av andra halvan fick Akilles en straff som gästernas Matias Lundström satte perfekt i vänstra krysset.

Men i och med att Akademin gjorde tre spelarbyten ändrades matchen totalt. Inom loppet av 20 minuter från Akilles ledningsmål hade inbytta duon Rico Selenius och Jimmy Pulkkinen petat in två mål. Först satte Selenius in en straff efter att Pulkkinen rivits ner av Akilles målvakt, följt av ett fint inlägg av Pulkkinen som Selenius sköt in strax efter kvitteringen. Timo Brotkin spikade slutsiffrorna på tilläggstid.

Rico Selenius fick alltså en succédebut i sin nygamla klubb EIF efter att han flyttade från BK-46 för en dryg vecka sedan. Storartat spelade även Akademins målvakt Ben Nybondas som parerade en massa borgåskott.

Fel namn i matchrapporten

Två fel hade smugit sig in i matchrapporten från matchen mellan EIF och Akilles.

Det var Jonathan Törnroos som byttes ut mot Jimmy Pulkkinen i sextionde minuten, inte Max Arnkil.

EIF:s målvakt heter Ben Nybondas och inte Max Nybondas, som det stod i artikeln.