Jan Malm hör till eldsjälarna i nybildade FCB Raseborg FOTO: Simon Karlsson

Elit och Sport bildar FBC Raseborg

Efter ett par års diskussioner har innebandyklubbarna Elit från Karis och Pojo Sport fusionerats, främst för juniorernas skull. Jan Malm och Marko Vihlman berättar om framtiden och målsättningar.

– Vi har gjort det här främst för juniorerna. För få tränare, för få föreningsaktiva, i slutändan lider hela klubben, säger Jan Malm, en av de ledande krafterna i skapandet av– och styrelseordförande i – nybildade Floorball Club Raseborg Knights.

Egentligen grundades FBC Raseborg redan i maj men nu har verksamheten nått den nivån att det finns något att berätta. Vägen till den nya klubben var lång men inte svår, berättar viceordförande Marko Vihlman, även han en av eldsjälarna i projektet.

I och med fusionen kan det tänkas att det skapas ett överskott av spelare som är vana med, och vill spela i representationslaget. Det är en problematisk situation, också till pappers, men Jan Malm summerar upp resultatet enkelt:

– I princip blir Pojo Sport FBC Raseborg 2, men inte nödvändigtvis utan vissa omflyttningar. Klart är att alla ur f.d. Pojo Sports representationslag inte kan flyttas till det nya representationslaget, förklarar Malm.
FBC Raseborgs damverksamhet, där Sport och Elit redan tidigare samarbetat, ska också utvecklas och förbättras i och med fusionen.

Vill representera hela Raseborg

– Beslutet om fusionen handlar också om att vi nu bättre representerar staden, säger Vihlman.

Och en vision om framtiden har herrarna också.
– Det bästa för innebandyns identitet och välmående vore att alla klubbar i staden skulle samlas som en förening. Mellan BK och EIF i fotbollen lyckades det inte, men IF Raseborg är ett exempel på att samgångar inom staden inte är omöjliga, säger Malm.

På frågor om höstens representationslag, om spelartrupp och tränare, fås inga kommentarer. Men i långa loppet är målet klart.
– Ökad satsning på juniorerna, ökad nivå på träningen och på så vis förhoppningsvis stiga i divisionerna, både på herr- och damsidan. Det tar sin tid, men det är målet, säger Jan Malm.