Sun City (i rött) förlorade också sin andra seriematch i division 2. Oakmen vann med 6–0 i Hangö. Foto: Thomas Sundström

Andra förlusten för Sun City

Hangölaget Sun City står kvar på noll poäng i division 2 i amerikansk fotboll. På söndagen spelade man sin andra match och fick inkassera sin andra förlust då Oakmen från Reså vann med 6–0 i Hangö


Sun City hade inlett serien med att förlora med 9–6 i Salo mot Scorpions. Nu var det dags för hemmapremiär och saldot blev en ny förlust.

– Den här matchen var ganska likadan som den första. Det var ändå vissa saker som vi nu gjorde litet bättre, sade tränaren Jari Nippala.
Gästande Oakmen inledde för sin del serien i Hangö. Matchens enda poäng sågs i ett tidigt skede då Joni Vatanen svarade för en touch down.

Chansen fanns

Efter det fick Sun City sedan jaga en kvittering och var också mycket nära att lyckas. Försöket underkändes dock och 6–0 stod sig tiden ut.

– Som helhet var det här ett litet steg framåt. Vi hade haft chansen att få ett bättre resultat med oss, sade Nippala.
Efter paus gjorde Joakim Lindholm bra ifrån sig som quarterback och även försvaret var stabilt. Sin nästa match spelar Sun City hemma den 10 juni mot Saints från Tammerfors och jagar då säsongens första seger.

– Jag är ännu inte orolig och nu har vi litet tid på oss att träna mera. Det finns vissa saker vi måste arbeta med, sade Jari Nippala.