Turmål kostade EIF två poäng

Utan den ojämna gräsplanen skulle EIF ha knipit tre poäng mot Grankulla IFK i herrarnas division två på lördagen. Nu blev det bara oavgjort.

Fem minuter in i andra halvleken hade Massimo Mirabelli fört EIF i ledningen när han satte in returen efter Albert Kuqis skott. Tjugo minuter senare bröt GrIFK ett uppspel i EIF-zonen.

Situationen såg inte alls farlig ut när Grankullaspelaren Puja Miraftabi förde upp bollen trettio meter från EIF-målet. Plötsligt hade bollen seglat in i mål bakom Oscar Forsström.

– Självklart var det ett skott, säger Miraftabi skrattande.
– Nej, det måste ha varit en grop i planen för jag fick en dålig träff på bollen, medger målskytten.

Måste skjuta mer

Efter det misslyckade inlägget som resulterade i mål var det hemmalaget som var närmare att göra det vinnande målet, medan EIF fick täppa till bakåt trots att man kontrollerat spelet i största delen av matchen.


– På något sätt öppnade målet vårt spel. Vi fick bättre självförtroende av det, säger Miraftabi, som
tillsammans med forna BK-spelaren Niklas Roiha var bäst i GrIFK.

Standarden och tempot i matchen förblev lågt, kanske för att planen verkade ojämn och mjuk.

– Vi spelade okej, men vi hade inte rätt inställning efter deras mål. Det var en hyfsad bortamatch som vi borde ha tagit tre poäng i från, säger Massimo Mirabelli i EIF.

De riktigt vassa målchanserna i matchen var inte många. I första halvlek var EIF bättre, men i anfallszonen borde man ha spelat mer rätlinjigt och skapat fler skottchanser, vilket högeryttern Mirabelli också medger.

– Vi måste bara försöka vara aktiva och skjuta mycket i anfallszonen.

De bästa i defensiven

EIF spelade med Albert Kuqi ensam på topp, och Mirabelli och Ville Sevón ute på kanterna. På tremannamittfältet hade både Robin Sid och Garry Lewis en tung dag med många tappade bollar, medan Calle Forsström som vanligt byggde upp spelet bra som mittfältsankare.

 
GrIFK–EIF 1–1 (0–0)
  • EIF: Oscar Forsström, Kevin Sawchak (35. Timo Brotkin), Sampsa Timoska, Dennis Lindroos (82.
    Jonas Sjöblom), Simon Eklund, Massimo Mirabelli, Carl Forsström, Garry Lewis, Robin Sid (84.
    Zacharias Ekström), Ville Sevón, Albert Kuqi.



Med Sampsa Timoska på mittbacken är frågan ändå om EIF inte tappar lite väl mycket i anfallsväg med lagets två bästa spelare i defensiva roller. I EIF fick försvarsspelarna Kevin Sawchak och Dennis Lindroos lämna planen med skador, men enligt managern Peter Haglund ska det inte handla om någonting allvarligt.