Struntsak inte värd besvärskarusell

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Pickala Det är svagt av VN att fastna för den gröna propagandan beträffande trädfällningen i Pickala (VN 20.10).
Saken diskuterades i Sjundeås miljö- och byggnadsnämnd där ingen annan utom De grönas representant ville ha polisutredning. Projektet är under noggrann övervakning av både byggnads- och miljöinspektörerna.
Nu gör den ”obundna” Ingå-Sjundeå miljöföreningen, där samma person sitter som vice ordförande, polissak av ”principiella” skäl.
Det är värt att notera att när vägverket nyligen reparerade Pickalabron skövlades all vegetation vid åstränderna för konstruktionen av den temporära bron som ligger bredvid det nu aktuella området. Då fanns det tydligen inga ”principiella” skäl att tillgå.
Jag hoppas att De gröna i Sjundeå hittar ett bättre sätt att profilera sig på än denna struntsak som sannerligen inte är värd en mångårig besvärskarusell.
Hans Berglund
Medlem, Miljö- och byggnadsnämnden (SFP), Sjundeå

Svar Västra Nyland har skrivit en artikel enligt normala journalistiska principer. Faktum är att en polisutredning ska göras på begäran av Ingå-Sjundeå miljöförening. Tidningen har i artikeln hört miljöföreningens syn i ärendet och också berett Varuboden-Osla möjlighet att bemöta kritiken. Det var Varuboden-Osla inte beredd att göra då men i torsdagens VN (22.10) ger handelslaget sin syn på ärendet.
Marina Holmberg
Chefredaktör, VN