Frisk bris i Raseborg

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Västnyland Trots att tiderna ekonomiskt sett inte är de bästa möjliga vare sig i Raseborg eller i övriga Finland kan vi med glädje notera att mycket håller på att hända i Raseborg. Många långkörare tycks nu komma till skott.
Äntligen har Billnäs och Olli Muurainen fått stadsplanen klar, Pojo kommunhus har blivit sålt och renoveringen påbörjas.
Port 19 har byggstart ännu i år vilket torde ha stor betydelse för Ekenäs och hela Raseborg. Gamla KTV/Raaseporin opisto blev nu med ens ett härbärge för flyktingar med tillhörande aktiviteter. Varuboden/Osla bygger en stormarknad i Karis Läpp och verkar som dragplåster för även andra etableringar i Karis.
Vad gäller järnvägen är naturligtvis nyheten om Pendolino som kan köra sträckan Helsingfors–Åbo på 93 minuter på kustbanan något som visar att vansinnesprojektet Esbo–Lojo–Salo nu sakta men säkert kan glömmas.
Klart att man inte kan dra direkta slutsatser men nu tycks det vara bra att byta ledande tjänstemän då det på så här kort tid börjar ske positiva saker. Kanske väljarna även kunde se efter vad deras respektive fullmäktigeledamot håller på med så här i mitten av valperioden, är hen för eller emot utvecklingen.
Klaus Luomanen
Karis