Vart är landet på väg?

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Flyktingar Jag läser flera gånger i veckan om hur Sverige tog emot 70 000 barn från Finland under krigsåren. Det var fint gjort, men man ska också skriva var barnens pappor var då. De var ute i kriget för att försvara vårt land. Mor fick på bästa sätt ta hand om hus och hem.
Många gånger såg man hur prästen kom på besök, då visste man vad budskapet var. Litet senare kom en enkel träkista, på locket stod det skrivet att det inte ska öppnas. Mångas kvarlevor kom aldrig hem.
Varför kommer dessa enorma mängder av unga män i sina bästa år hit för att få allt färdigserverat. När de intervjuas är deras svar att de vill spela fotboll och studera. Hur har vi råd med det, medan man för våra egna barn och ungdomar drar in på allt.
De unga männen ska väl vara hemma och försvara sitt land så att det kanske i framtiden ser ljusare ut. Finland ger generöst med ena handen, och tar så mycket det kan med den andra. Våra egna gamla och sjuka är det inte så noga med. Sjukvårdsslavarna minskas i antal, helgersättningarna, mattillägg och semesterpeng krymper. Vårdarna är värda det de får för sitt slavarbete.
Jag önskar att våra ministrar träder i deras ställe en vecka och prövar på hur lättförtjänta pengar de får. Nu sitter vår regering bara och planerar för fler flyktingar. Vart är vårt kära Finland på väg?
Tuva Rosenlund
Ekenäs