Idrottspark på Marknadsplan

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Då jag läste rubriken "konstgräs för en halv miljon i treårsplan" kan jag inte låta bli att reagera; Vore det inte hög tid att få till stånd en idrotts-/fotbollsplan som uppfyller litet högre krav och standard än nuvarande?
Jag har i några sammanhang lyft fram ett sådant alternativ att nuvarande Marknadsplan skulle bli en ny och fin idrottspark. Där skulle det finnas parkeringsplatser, tillräckligt med läktare, möjlighet till tak någon gång i framtiden osv.
Det skulle fortsättningsvis finnas möjlighet att ha en ishockeyrink där och kanske t.o.m några tennisplaner.
Platsen skulle vara nära skolor, boll-/simhall och helt enkelt ypperlig för detta ändamål.
Där kunde då också något av stadens fotbollslag t.o.m spela fotboll på tipsliganivå i framtiden. (Lycka till EIF!)
Som det är i dag så antar jag att det inte skulle vara möjligt att göra det ens på division I-nivå för Fotbollsförbundets krav uppfylls knappast utan stora investeringar.
Staden kunde kanske få statsbidrag för ändamålet och man kunde kanske hitta ett stort och välmående bolag, som kunde donera tillräckligt med medel för att kanske kunna namnge platsen efter bolaget.
Många frågar säkert; vad skulle hända med marknaden? Det är en god fråga som inte jag har något direkt svar på, men jag tycker att det är fel att området skall stå nästan tomt förutom 2,5 dygn/år.
Nuvarande centrumplansområde, och kanske tennisplanen inräknad, kunde säkert locka någon byggfirma, som skulle betala stora belopp åt staden för att få bygga t.ex 2-3 höghus på området. Platsen är som vi vet, mycket fin, attraktiv och efterfrågad.
Mats Lagerstam
fullmäktigeledamot
Raseborg