Fortkörning med motorcykel

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Med anledning av insändarna av Mufid Azad (31.8) och Christer Wiander (3.9):
Nu då detta ärende har väckt väldigt mycket känslor och åsikter samt det skrivs i tidningar, och också väldigt mycket på Facebook så måste jag som enhetschef komma med några kommentarer.
Först så varken vill eller kan jag gå in på direkta detaljer i detta ärende men det är helt klart att polisen har, och hela tiden har haft tillräckliga bevis för att skrida till de åtgärder som har vidtagits.
Ärendet har nu överförts till åklagaren och ärendet torde vara före i tingsrätten inom någon vecka. Om Mufid Azad där blir dömd för någonting eller blir frikänd är helt i tingsrättens "händer" och jag är helt övertygad om att rättvisan vinner.
Det är beklagligt att följa med både Mufids skriverier, och andra som kanske sympatiserar med honom, som nu hämtar fram saker i medierna som inte helt enkelt stämmer.
Mufid skriver bl.a. att "en ung polis från orten i min ålder, som jag känner flyktigt, tyckte tydligen inte om mig och intygade för sina kollegor…" Personen Mufid hänvisar till kom sist till platsen där Mufid påträffades och han var också yngst i "gamet" så jag har väldigt svårt att tro, att han skulle ha övertygat, eller ens försökt övertyga de äldre!
Mufid skriver också om "enda bildbeviset de hade var en tio meter lång bromssträcka, eller …" Mufid vet själv bättre än det!
Till texten i gårdagens VN om detta ärende kan jag enbart konstatera att polisen ingalunda kände till motorcyklistens bakgrund eller dylikt då de följde efter bland annat spår för att sedan påträffa Mufid intill sin motorcykel. Polisen skulle garanterat säkert ha skridit till likadana åtgärder, oberoende vem som hade varit där på det stället!
I och med att det fanns åtminstone skäl att misstänka (och gör det fortfarande) att Mufid hade framfört motorcykel vid nämnda tidpunkt och på nämnda plats anser jag att mina underlydande fattade ett riktigt beslut.
Jag är, som jag nämnde tidigare, helt övertygad om att vi lever i ett samhälle där rättvisan kommer först. Om tingsrätten anser att det inte finns tillräckliga bevis att döma Mufid så blir han enkelt frikänd, och då med motiveringar som bestäms av tingsrätten.
Mats Lagerstam
överkommissarie, Raseborgs polisstation