Sorglig syn på Ramsholmen

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Besökte i slutet av juni Ramsholmens festplats med tillresta gäster för att visa gamla platser förknippade med många minnen sedan ungdomstiden på 60-talet.
Då vi vandrat ut till festplatsen ville jag berätta om den teaterverksamhet som bedrevs på 50- och 60-talet, med mycket inslag av musik. Bl.a. uppträdde den välkända visgruppen Hootenanny Singers (med bl.a. ABBA:s - Björn Ulvaeus) 1969.
Döm om min förvåning då vi kommer in till friluftsteaterområdet. Total katastrof är lindrigt uttryck för detta förfall. Hela området med bänkar och scen var igenvuxet av sly och nässlor.
Har inte staden en parkavdelning som kan hantera en röjsåg eller trimmer för att åtminstone frigöra bänkarna och scenen från ”ogräset” (slyet)? Saknas det verktyg eller arbetskraft, eller är det avsaknaden av ansvarsvilja hos parkförvaltningen?
Skulle säkert inte skada med en ”timmerman” också för att se över de gamla scenbyggnaderna så folk som minns slipper skämmas!
Tacksam om någon ansvarskännande person inom parkförvaltningen kunde ge ett svar i VN – så vi vet om meddelandet om förfallet uppfattats på rätt sätt!
Tack på förhand.
Ulf Forsström
Skellefteå