Sälj Knipan!

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Den aktiva säsongen för restaurang Knipan närmar sig med stormsteg. Vi har i vår lokaltidning VN kunnat ta del av sakkunniga restauratörer, som visat sitt intresse för Knipan, men som också uttalat sig om kökets usla skick . Hemmets hjärta!
Som infödd Ekenäsbo har Knipan betytt ett landsmärke för mig, något man förknippar med Ekenäs. Men ett Knipan, som sakta förfaller med risk för att flyta bort, som inte finns kvar i framtiden är inget att ha om inte en radikal förändring görs.
Hyr man något är fordringarna på kvalitet av huset hos ägaren. Äger man något, är man mån om att det är tilldragande – i synnerhet då det är fråga om att få turister till staden.
Jag jämför lite Knipan med Billnäs bruksbostäder. I privat ägo finns de kvar, men med stadens dåliga ekonomi får vi räkna med att byggnader förfaller.
Sälj Knipan! Men med en klausul, där staden har kvar sina krav att den förblir en restaurang.
Hyr inte ut Knipan denna säsong, utan låt någon verkligen intresserad ta över denna säsong kostnadsfritt – med alla dess obekvämligheter bl.a i köket. Då skulle staden ha tid på sig att i år fundera över om Knipan skall säljas framöver eller om det eventuellt hinner dyka upp en donation, som enbart är för Knipans restaurering.
Sylva Heerman
SFP (obunden )