Grundtrygghetssoppa a´la Raseborg

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Konklusionen om att omorganisera verksamheten och slopa beställar-utförandemodellen Lili-Ann Junell Kousa i tisdagens Västis kommer med är alldeles rätt. Inte enbart för att direktionen för grundtrygghetsproduktionen inte förmår att ordna med service i Pojo under semestertiden, utan för att denna modell i all sin enkelhet har visat att den inte fungerar i Raseborg.
Som medlem i grundtrygghetsnämnden är min åsikt att det varit mera regel än undantag att problemen i sektorn skulle förlöpt smärtfritt. Grundtrygghetssektorn som för övrigt är indelad i grundtrygghetsnämnden, direktionen för grundtrygghetsproduktionen, som i sin tur hör under stadsstyrelsen, har med sina förtroendevalda och tjänstemän inte kunnat hitta en gemensam tågordning.
Och det senaste exemplet på att läkarmottagningen/hvc i Pojo visar på hur olikt man tänker och handlar.
För grundtrygghetsnämnden har det varit en självklarhet att Pojoborna skall få den service den är berättigad till även sommartid. Direktionen har som känt varit av annan åsikt och stadsstyrelsen delad, men majoriteten uppmanat (inte beslutit) direktionen att ändra sitt beslut, vilket den inte gjorde.
Soppan är färdig och smakar beskt.

Seppo Lintuluoto