Inomhusluften i Merituulen koulu är skadlig för barnens och personalens hälsa. Därför flyttar de nu ut. Foto: VN-arkiv

Eleverna evakueras från Merituulen koulu

De barn och den personal som fortfarande är kvar i Merituulen koulu kan börja förbereda sig på en flytt. Enligt kommundirektören kan flytten till Västankvarn ske redan nästa vecka.

Att få bort elever och lärare från Merituulen koulu har högsta prioritet i Ingå sedan kommunstyrelsen på måndag beslöt att skolan ska flytta till Västankvarns skola. Att hjulen nu snurrar fort bekräftar kommundirektör Jarl Boström.
– Min gissning är att skolan är flyttad inom april, men med god tur kan det ske redan nästa vecka.
På onsdag möts de beredande tjänstemännen och rektorerna för att lägga upp en plan för hur flytten rent praktiskt ska gå till.

Förstår oron
Att det nu höjs röster bland föräldrar till barnen i Merituulen koulu gällande även Västankvarns skolas skick är Boström medveten om. Under gårdagen hörde de av sig till honom och ville veta hur kommunen ska försäkra sig om att skolan dit barnen nu flyttas är frisk.
– Vi måste lita på hälsoinspektörens utlåtanden. Hon tittade på skolan på måndagen och i det här skedet talar ingenting emot en flytt, uppger Boström.
Han säger att det ligger såväl i kommunens som invånarnas intresse att skolan utgör en trygg miljö för elever och personal.
– Men det är en knepig fråga det här. Vi får helt enkelt leva med den och göra det bästa av situationen.