Merituulen koulu stänger slöjdsalen på grund av fukt

Bristfällig ventilation, felkonstruerat avlopp och fukt i golvet är några problem som företaget Delete Oy har hittat. Slöjdsalen stängs eftersom där finns skadliga mikrober.

Problemen med dålig inomhusluft har pågått en längre tid i skolan Merituulen koulu. En undersökning gjord av företaget Delete är klar och den listar en rad problempunkter. Ett allvarligt problem är att bottenplattan i husets äldre del är fuktig och där frodas mikrober som är skadliga för hälsan. Eftersom slöjdsalen befinner sig i den här delen av huset måste den hållas stängd under vårterminen.
En arbetsgrupp är tillsatt för att få bukt med den dåliga inomhusluften. Den beslöt på sitt senaste möte att de fuktskadade delarna i källarvåningen förnyas under sommarlovet 2013. Dessutom måste man fundera ut ett sätt att torka upp bottenplattan. Golvet och väggarna i matsalen undersöks närmare i mars månad.
En informationskväll om inomhusluften i skolan ordnas tisdagen den 26 mars för alla föräldrar, skolans personal och övriga intresserade.