Skottdrama på skola i USA

Ett skottdrama på en lågstadieskola har drabbat USA. Amerikanska tv-stationer talar om upp till 27 döda, däribland flera barn. En beväpnad man öppnade eld mot lågstadieskolan Sandy Hook i staden Newton i delstaten Connecticut i nordöstra USA på fredagsmorgonen.

Minst 27 personer, varav många barn, har dödats vid skottdramat, uppger CBS News. Enligt CNN fanns skolans rektor och kurator bland de döda.
Förövaren dödades. Han uppgavs vara pappa till ett barn i skolan.
I lågstadiet Sandy Hook går hundratals barn i åldern 5–10.

Tv-bilder visade polis och ambulanser på plats och föräldrar som sprang mot skolan. Många föräldrar sågs återförenas med sina barn och föra dem hem.
Alla skolor i Newton stängdes efter skjutningen.

100-tal skott
Sjukhuset i Danbury, 18 kilometer från skolan, hade tagit emot flera patienter från platsen. Danburys borgmästare Mark Boughton sade att skadorna var mycket allvarliga.
En mamma rapporterade att hon hörde ett 100-tal skott avlossas i skolan.
– Det var fruktansvärt, säger Brenda Lebinski som rusade till skolan där hon har en dotter i trean.
– Alla var hysteriska – föräldrar, elever. Det kom ut nedblodade barn från skolan. Jag vet inte om de var skottskadade, men blodiga var de.
En flicka som intervjuades av NBC Connecticut berättar att hon hörde flera hårda smällar på gymnastiktimmen. Andra barn började gråta och lärarna flyttade eleverna till ett annat rum.
– En poliskonstapel kom in och bad oss springa ut, vilket vi gjorde.

Polisen larmades till skolan 9.41 på morgonen lokal tid. Den lilla staden Newton har 27 000 invånare och ligger 130 kilometer nordost om staden New York.
Det har skett flera skjutningar i USA i år. Senast i Oregon i tisdags då en beväpnad man öppnade eld i ett köpcentrum och dödade två personer och sedan sig själv.
Årets dödligaste attack hittills var i juli vid en nattföreställning en Batmanfilm i Colorado, då tolv personer dödades och 58 skadades.