Sverigedemokraterna i krismöte efter rasistiska uttalanden på film

Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesman Erik Almqvist kallade en kvinna för "hora" och en berusad man för "blatte lover" vid ett bråk.

Uttalandena filmades och partiledningen samlas till krismöte.
Almqvist sade också till den kände komikern Soran Ismail att han "beter sig som en babbe just nu" vid bråket, som ägde rum i Stockholm sommaren 2010.
Händelsen filmades av Kent Ekeroth, som nu är Sverigedemokraternas rättspolitiske talesman, och Expressen har kommit över och publicerat filmklippet.
Den då 21-åriga kvinnan reagerade på Erik Almqvists agerande i bråket. Efter en stunds diskussioner hörs Almqvist säga "Skit i den här lilla horan" i filmklippet.
I dag är Erik Almqvist riksdagsledamot och partiets ekonomisk-politiske talesman.
SD:s ledning samlas på förmiddagen till ett krismöte kring filmen. Partiledaren Jimmie Åkesson kommer att ha en presskonferens klockan 11.15 svensk tid i riksdagens presscentrum, säger partiets pressekreterare Martin Kinnunen till nyhetsbyrån TT.
Almqvist har i Expressen bestämt förnekat alla replikerna och stötts i detta av de andra två. Almqvist lade för en tid sedan själv ut delar av mobilfilmen där alla rasistiska och sexistiska kommentarer redigerats bort.