USA:s Afghanistan-kommendör utreds också

Även den amerikanska generalen John Allen, som under det senaste året lett Natos Isaf-styrka i Afghanistan, utreds nu i samband med Petraus-affären.

Han ska enligt uppgift ha haft olämplig kommunikation med en kvinna som befinner sig i centrum för skandalen, uppger en högt uppsatt tjänsteman inom det amerikanska försvaret anonymt för Reuters.
Försvarsminister Leon Panetta sade i ett uttalande på väg till Australien att han bett om att Allens utnämning som Natos högste Europabefälhavare skulle skjutas upp och att president Barack Obama hållit med om detta.
Allen, som nekar till tjänstefel, kommer att fortsätta på sin post, men Panetta uppmanade senaten att snabbt godkänna utnämningen av hans efterträdare, general Joseph Dunford.
FBI-agenter genomsökte hemmet tillhörande kvinnan i centrum av sexskandalen bakom David Petraeus avgång som CIA-chef.
Ett dussin agenter bar ut lådor och tog bilder i Paula Broadwells hem i Charlotte, North Carolina. Enligt lokala medier verkade de genomsöka husets bägge våningar.
CIA-chefens avgång skedde tre dagar efter att Barack Obama återvaldes som president och dagarna innan CIA ska svara på frågor om den dödliga attacken mot konsulatet i Libyen.