Dansk oro för krig mellan mc-gäng

Efter att en lastbil körts rakt in i mc-gänget Bandidos högkvarter i Köpenhamn trappar den danska polisen upp sina insatser för att motverka ett eskalerande gängkrig.

– Det är inte en vanlig trafikolycka, sade vaktchefen vid Köpenhamnspolisen till bt.dk efter att en förarlös och mer än 17 ton tung lastbil kört rakt in i mc-gänget Bandidos högkvarter på Amager i Köpenhamn i går morse.
Händelsen är bara en i raden av våldsamma incidenter mellan Bandidos och den Hells Angels-allierade gruppen AK81 på Amager, och den danska polisen fruktar ett nära förestående gängkrig. Under gårdagen gjordes därför razzior mot mc-klubbar runtom på hela Själland.
Sammanlagt greps runt 100 personer och polisen beslagtog både hasch, anabola steroider och flera vapen, däribland yxor och pistoler.
– Med dagens insats har vi valt att sända gängmedlemmarna en tydlig signal – nämligen att vi under inga omständigheter kommer att acceptera en våldsam konflikt som utsätter grannar och medborgare för fara, sade Svend Foldager vid Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.
Ännu fler razzior är på gång och polisen får hjälp av knark- och sprängämnessniffande hundar i jakten på illegala substanser och vapen.