Trots att solen försvann hölls humöret högt och alla var glada över den unika tävlingen. FOTO: Christoffer Holm

Tennisentusiaster njöt av gammaldags tennis

Stämningen var på topp då tennisentusiaster på onsdagen samlades för att spela gammaldags tennis i Hangö. Med tidstypiska kläder och träracketar deltog ett tiotal människor i nostalgiresan.

Evenemanget inleddes strax efter klockan 14 med samling utanför restaurang HSF i Östra hamnen. Synen var minst sagt ovanlig. Alla deltagare var klädda i vitt, damerna i vit kjol eller klänning, herrarna i vita byxor. Därtill syntes många hattar och vackra parasoll.

Tiotals förbipasserande stannade överraskade upp för att fotografera och bevittna tidsresan, många ovetande om vad som hände men alla lika glada.


Därefter tågade spelarna parvis i väg mot tennisbanorna ledda av Hangö Blåsorkester. Vid tennisbanorna bjöds deltagarna på champagne och jordgubbar till tonerna av Hangövalsen, något som uppskattades storligen i det soliga vädret. Klockan 16 inleddes själva matcherna.

Idén inte ny


Redan på 90-talet uppstod idén om att ordna en gammaldags tennistävling i Hangö. Då ordnades en uppvisningsmatch med ett fåtal deltagare. Men ifjol på tennisklubbens 100-årsjubileum föddes idén på nytt.


– Då klubbens historik presenterades läste olika personer upp olika episoder i tidstypiska kläder. Då bestämde vi oss för att ordna det här, säger  Tetti Sommardahl,  delarrangör för tävlingen.


Delarrangören Ulla Nybäck hoppas därtill på en fortsättning.


– Förhoppningsvis kan vi göra det här till en tradition och locka hit fler tennisentusiaster från hela landet i framtiden.


Matcherna spelades hela kvällen med stor glädje trots att solen försvann. Därtill korades matchvinnarna och vinnaren av bästa klädsel. Kvällen avslutades med middag på restaurang Casino.

Läs mer om evenemanget, arrangörernas synpunkter och deltagarnas glädje i torsdagens tidning.