Fjäder Group säger upp 33 anställda

Koverhars underleverantör Fjäder Group avslutade i går sina samarbetsförhandlingar. Resultatet är att 33 av de 38 anställda blir uppsagda.

Av FN-steels många underleverantörer var företaget Fjäder Group ett av de värst drabbade efter FN-steels konkurs i slutet av juni.
Fjäder Group ansvarade för transporterna på fabriksområdet och behandlingen av slaggprodukterna från fabriken. Totalt arbetade 38 personer vid Fjäder Group med Koverhars verksamhet, största delen boende i Raseborg och Hangö.

På eftermiddagen i går avslutades samarbetsförhandlingarna med 33 uppsägningar som följd.

Verksamheten upphör i Koverhar


Tidigare förhandlade Fjäder Group om att få fortsätta behandlingen av slaggprodukterna i Koverhar, något som inte längre verkar vara aktuellt.


– Vi fortsätter med en liten verksamhet och kör bort ett mindre parti som säljs till industrin men för tillfället har vi inga skriftliga avtal eller order från konkursboets sida, säger Laaksonen.


ABB fortsätter förhandla

Enligt Kai Ola, chef för ABB:s serviceenhet, pågår förhandlingarna mellan ABB och konkursboet uppskattningsvis sex veckor.

 
– Något exakt datum finns inte.


Förhandlingarna inleddes i början av juni och pågår därmed in i augusti. ABB kan därför inte slutgiltigt meddela något om vad som händer med de anställda.
 

Läs mer om Fjäder Groups samarbetsförhandlingar och ABB i onsdagens tidning