Marjut och Kari Hermann har inte upplevt svårigheter med att boka övernattning i Hangö på en vardag. FOTO: Christoffer Holm

Inkvarteringsläget varierar kraftigt

Både Hangös och Raseborgs konferens- och hotelltjänster måste förbättras medan utbudet för den enskilda turisten är dåligt i Kyrkslätt. Under juli månad är det ändå fullbokat så gott som överallt i regionen.

Turismen i västra Nyland upplever just nu den absoluta högsäsongen vilket märks på inkvarteringsläget i regionen. Situationen är varierande från kommun till kommun men efterfrågan överstiger ofta utbudet.

I Hangö är turistbyrån tacksam för att övernattningsutbudet ökat de senaste åren. Innan hotellet B8 och Hotell Regatta blev klara var läget ett annat.

 – Det har helt klart underlättat, säger turistsekreterare Viveca Hindersson vid Hangö stads turistbyrå.

Varierande efterfrågan

Trots att många av inkvarteringsställena i staden har meddelat turistbyrån att de har full beläggning en stor del av sommaren är de lediga rummen många under vardagarna.

– Under nästa vecka verkar det finnas lediga rum så gott som överallt, säger Hindersson.

Turistbyrån följer veckovis upp utbudet av lediga rum i staden för att kunna ge förslag åt turister i behov av inkvartering. Men uppföljningen är riktgivande och läget kan förändras snabbt.

Bara dagar med evenemang som Östersjö Cup, SeaHorse Week och Bridgeveckan är nästintill fullbokade.

– Det varierar ganska mycket från ställe till ställe men vardagar finns det ofta lediga rum. Även under veckoslutet 27:e till 29:e juli finns det än så länge lediga rum vad vi vet, säger Hindersson.

Läs mer om inkvarteringen i Hangö, Raseborg och Kyrkslätt i lördagens tidning.