Conny Alén och Lasse Westerholm ser arbetskraftsbyrån i Koverhar som ett tecken på att myndigheterna bryr sig. Foto: Emilia Nyberg

Arbetskraftsbyrån i Koverhar ett tecken på omtanke

Den tillfälliga arbetskraftsbyrån i Koverhar har inlett sin verksamhet. Under fyra dagar ska alla uppsagda anmäla sig och få en personlig rådgivningstid.

Klockan är lite över nio och arbetskraftsbyråns kontor i Koverhar har just öppnat. Parkeringen utanför fabriken är full av bilar. Utanför porten sitter Conny Alén från Ekenäs och Lasse Westerholm från Skogby. De hör till den grupp som ska anmäla sig till det tillfälliga kontoret under den första dagen.

Stämningen är förstås inte på topp men Westerholm uppskattar att myndigheterna tänker på arbetarna i Koverhar.

—Det är fint att de ställer upp och att någon tänkt på oss.

Fungerande information

Conny Alén har själv tagit kontakt med arbetskraftsbyrån redan på förhand men har ändå kommit till Koverhar för att få nya besked. Både Alén och Westerholm har deltagit i alla informationsmöten som ordnats, bland annat mötet med Ihalainen i Ekenäs förra lördagen

—Det har blivit väldigt mycket information på en gång. Nu måste man stanna upp och tänka efter, påpekar Alén.

Kommunernas arbete en besvikelse

Lite längre bort står en grupp anställda och diskuterar. Bland dem finns metallfackets ordförande i Koverhar Jukka-Pekka Aalto. Aalto har pendlat till Koverhar från Svartå i 20 år och har sett Koverhar som en bra arbetsgivare. Aalto är däremot besviken på vad kommunerna gör just nu.

— Det verkar som om semestrarna är viktigare än det här. Ingen från Raseborg har dykt upp eller deltagit på något sätt.