skärmdump Vasabladet.fi

HSS Media inför webbloggning

HSS Media inför inloggning på webben. Tidigare har man bara varit tvungen att logga in för att kommentera men nu måste läsarna vara inloggade också för att läsa artiklar.

Chefen för digitala medier Patrik Pada säger att det i praktiken inte egentligen innebär stora förändringar från det tidigare systemet.

–  Det är lite som Facebook. Alla ska ha ett eget användarkonto för att läsa artiklar, kommentera och umgås, säger Pada.

Att registrera sig är gratis och det krävs bara namn och e-postadress. Man behöver inte kommentera med sitt egna namn, eftersom man i samband med sitt användarkonto kan välja att skapa en anonym signatur.
Enligt Pada är det möjligt att registrera sig med ett falskt namn, eftersom HSS Media inte kontrollerar att användarnamnen är äkta.

– Men vi önskar såklart att alla skulle registrera sig med sina riktiga namn, säger Pada.

Inloggningen ska ge bättre kunskaper om vad läsarna vill läsa på webben. Tidigare har HSS Media fört statistik på antalet sidvisningar, men flera läsare kom in via sökmotorer eller samarbetspartners. Med hjälp av användarkonton kommer användarnas ålder och kön också fram.

HSS Media ger ut Vasabladet, Syd-Österbotten och Österbottens tidning.