Haglund ger synlighet

Riksdagsledamot Thomas Blomqvist ser inga tecken på sprickor efter ordförandekampen i SFP. Tvärtom har han noterat att Carl Haglund och Anna-Maja Henriksson själva har konstaterat raka motsatsen och att de kommer att jobba jämsides i regeringen och i partiet.

Och vad ändras?
– Calle Haglund har ett stort engagemang och kommer att vara tillgänglig. Han kommer att sätta ner mycket arbete på att organisationen ska fungera. Kasnäsprocesserna är bra bevis på hans kapacitet och hans sätt att jobba. Inga tydliga förändringar kommer att kunna skönjas med en gång, men jag är övertygad om att hans goda egenskaper som kommunikator kommer att märkas.

Björn Siggberg från Karis hörde till dem som stödde Carl Haglund i ordförandevalet och förhoppningarna är nu högt ställda.

– Jag har prenumererat på Kauppalehti i 20 år och kan inte minnas att en enda SFP:are skulle ha blivit så mycket citerad och intervjuad som Haglund. Han är känd över både språk- och partigränser och ses som en kunnig och seriös politiker. Han kommer säkert att synas också i sin nya roll, vilket i sin tur också ger partiet viktig synlighet.