Ny Voice-talang bor i Kyrkslätt

Tomas Höglund som vände alla domarstolar i helgens Voice-sändning är en musikalisk mångsysslare som bor i Kyrkslätt. Han ser tävlingen som ett sätt att nå ut till en finsk publik.

– Jag hade inte väntat mig att jag skulle bli så påverkad av responsen på mitt uppträdande eller att alla domare skulle vända sig om. Det gjorde mig mycket gladare än jag trodde, det blev en riktig wow-fiilis, säger Tomas Höglund om sitt första framträdande i talangtävlingen Voice, som sändes i fredags.
Höglund, som till vardags är musiklärare i Mattlidens skola i Esbo, är nu klar för etapp nummer två i tävlingen, som går ut på att tävla mot någon annan av talangerna i coachen Elastinens stall.
– Det här är egentligen den svåraste biten av tävlingen, för det är så mycket som jag inte själv kan påverka. Hur det går beror helt på vilken sång jag får och vem jag ska tävla mot.

Vill knyta kontakter
Den goda responsen på det första framträdandet gjorde att Höglund började tänka längre fram än han gjorde då han gick med i tävlingen.
– Det är klart att jag skulle vara lycklig om jag fick vara med ända till liveframträdandena. Men just nu hoppas jag bara på att få vara med så länge som möjligt och njuta av varje gång jag får stå på scen. Det är så himla roligt.
Mest hoppas Höglund på att genom tävlingen få en plattform att nå ut till en ny publik, nämligen den finskspråkiga. Ursprungligen kommer Höglund från Jakobstad, men han har bott länge i huvudstadsregionen de senaste åren i Kyrkslätt. Hittills har hans musikaliska engagemang främst riktat sig till en finlandssvensk publik, både som körsångare, bandmedlem och solist med körer och på festivaler. Han dirigerade gospelkören His Master's Noise i början av 2000-talet och under de senaste åren har han varit involverad i många av svenska Yles musikaliska produktioner, bland annat Fångad av en sång, Schlager på lager och nu senast Himlaliv.
– Genom Voice har jag en chans att bli synlig också för en finsk publik. Dessutom hoppas jag kunna knyta värdefulla kontakter med människor som jag kan jobba ihop med i framtiden. Det här är en jätterolig möjlighet att göra bra musik tillsammans med begåvade musiker, för här finns massor av duktigt folk.