Ny ordförande vill inte ha bara elitidrott

Helena Lönn går till handbollshistorian som den första kvinnliga ordföranden för SIF. Med fyrtio års bakgrund i föreningen känner hon den utan och innan och vet var dess styrkor och svagheter ligger.

Handbollsföreningen SIF:s nya ordförande Helena Lönn ser inte framför sig några drastiska förändringar i klubbens framtid. Hon gillar inte en dikterande ledarskapsstil och varför ändra på en fungerande helhet? Sjundeå IF ska fortsättningsvis satsa både på elitidrotten och barn och unga.
– Elitidrotten är viktig, men det ska också finnas en plats dit barn kan komma bara för att umgås och röra på sig.

Till föreningens största utmaningar hör enligt Lönn att se till att det finns tillräckligt många skickliga frivilliga. Ett annat problem är att försöka se till att informationen når medlemmarna.
– Dagens problem tror jag är att det kommer för mycket information. Folk hittar inte det de söker. Därför är den fysiska kontakten fortfarande viktig.

Lönn har många styrkor med sig i baggaget då hon inleder sin första säsong som ordförande. Med fyrtio års erfarenhet av föreningen känner hon väl till den. Hon har själv sysslat med så gott som allt inom klubben.
– Jag har själv spelat handboll i Sjundeå IF, varit tränare i tjugo år, varit domare och varit med om att arrangera Sjundeå Cupen, räknar Lönn upp.

Som ordförande ser Lönn att den viktigaste uppgiften är att hålla i trådarna och finnas där för de andra som jobbar med föreningen. Ansvaret är stort. Det hon ser som sin största personliga utmaning är att klara av att delegera.
– Jag tycker om att göra saker själv. Min dotter säger alltid att jag aldrig kommer att bli en mormor som bara sitter hemma. Jag vill ha någonting på gång hela tiden.