Ny ordförande styr handisskeppet

KyIF:s handbollssektion ser fram emot en spännande höst med en ny ordförande och en damtränare som ska lotsa laget mot nya framgångar i FM-serien.

För första gången sedan 1990-talet har KyIF:s handbollssäsong kommit i gång med en komplett uppsättning lag – också ett A-lag för pojkar.
– Vårt mål är att få in herrlaget i FM-serien. För att nå dit måste vi få våra juniorer att stanna kvar och börja ta mera ansvar. Nu då vi har A-pojkar igen är vi på god väg dit, säger Kim Forsström som startar sin första höst som ordförande för KyIF:s handbollssektion.

Hallväggarna tar emot
Även om Forsström gläder sig åt att föreningen igen har tillräckligt med spelare för ett A-pojklag innebär det extra laget ytterligare press på de redan nu begränsade halltiderna. I år har KyIF för första gången varit tvungen att införa regelbundna träningsturer i Aktiivi-instituutti i Evitskog.
– Hallen är ett problem i år eftersom representationslagen behöver mycket träningstid. Därför är vi tvungna att köpa in oss på annat håll men det är det vi måste satsa på om vi vill framåt, säger han.
En egen hall är inte på agendan just nu eftersom satsningen är för stor. Nu riktar föreningen i stället sina resurser till tränarna. I våras värvades topptränaren Tomi Salminen som huvudtränare för damlaget, och under sommaren klarnade det att Sebastian Aarnio lotsar herrarna vidare i division I.
– Inom föreningen fortsätter vi att utveckla tränarskapet genom vår trainer's club, som Tomi nu axlar ansvaret för. Under året ska vi ordna fyra–sex utbildningsgånger för att höja på kompetensen hos tränarna, säger Forsström.
Målet är att alla tränar enligt ett visst system så att tränaren vet vad laget har gjort på den tidigare nivån.