Kul med kör. Wilma Westerlund, Maria Hellberg, Lisa Nyholm och Sonja Laitamäki hoppas att det ska bli en bra show. Foto: Kajsa Paakki (Klicka på bilden för att öppna bildspelet.)

Karis bjuder på show

De har övat och planerat, planerat och övat. Låtar har valts, sångare har utsetts. Gitarrer har stämts och mikrofoner har testats. Det har varit skratt, svett och sång. Det ska bli Music Show.

På lång väg hörs tonerna som flödar ut ur musiksalen, ända ut i korridoren i Karis svenska högstadium. Bakom en dörr i slutet av korridoren finns källan till den vackra sången. Musiken tystnar. Innanför dörren i musiksalen står ett gäng på åtta flickor.

Susann Sonntag sitter vid pianot och ger instruktioner. Det är Susann som står för arrangemanget inför musikshowen. Snart fylls åter hela rummet med musik. Hur kan så få flickor åstadkomma ett så mäktigt ljud?


Deltar gärna igen

Efter övningen stannar några av flickorna kvar. Wilma Westerlund, Maria Hellberg, Lisa Nyholm och Sonja Laitamäki sjunger alla i skolkören. De ska delta i "Karis Music Show", som kör i gång den 14 november. De berättar att de har övat inför det stora evenemanget en gång i veckan sedan skolan började. De har inte deltagit i ett så här stort musikevenemang förr. Flickorna tycker inte att det har varit särskilt tungt att öva, det har bara varit roligt.

– Vi hoppas att det kommer att bli bra, säger flickorna och ler glatt. Alla är överens om att de definitivt deltar nästa år igen.


Samarbete mellan skolorna

Efter att högstadieflickorna har övat klart, är det gymnasiestuderandenas tur. De stiger vant in i klassen och börjar stämma gitarrer och kolla på låttexter.


Missa inte bildspelet från övningen. Klicka på bilden här ovan för att öppna det.

Läs mer i fredagens tidning.