Alice Engren lämnar över sitt livsverk till Tom Asplund. Foto: Kristoffer Nöjd

Tom tar över efter Ali i Hangöby

När september månad går till ände avslutar också Alice Engren sin 43 år långa köpmannabana, då M-market Ali i Hangöby byter ägare. Hon säljer affären och fastigheten till Tom Asplund.

– När jag tar över Alice Engrens livsverk är det för att ha butiken som en grundsten och utöka verksamheten i olika riktningar. Det kan bli frågan om import av egna varor , agentur för olika produkter och grossistverksamhet, säger Tom Asplund.

Han har visionen att skapa en marknadsplats, ett starkt fäste för olika serviceformer utgående från fastigheten i Hangöby.

Att knyta godshantering, paketservice och Alkos utdelningspunkt till butiken och ge bankomatservice i kassorna räknar han upp som genomförbara förbättringar. En annan nisch kunde vara att leverera varor som beställs via nätet, exempelvis till konsumenter i gästhamnarna.

Fastigheten med en befintlig byggnad på 900 kvm och ytterligare 600 kvm byggnadsrätt har potential för mycket.


Byter namn

Till att börja med byter butiken namn och blir kort och gott TomMens, där den ena bokstaven M i namnet skrivs med stor bokstav och syftar på M-kedjan, som affären fortfarande ingår i.

Just den kedjan är enligt Tom Asplund just så flexibel att butiken inte är bunden till ett visst sortiment på hyllorna.
– Jag tror att vi ska ha både ett bassortiment i konkurrenskraftig prisklass och satsningar på specialprodukter, som veckoslutshangöborna uppskattar, säger han.


Läs mer torsdagens VN/eVN.