Snart öppen. På ungdomsgården i Ekenäs pågår en golvrenovering som blir klar den här veckan. Foto: VN-arkiv

Snart öppet på ungdomsgården

En översvämning samt en golvreparation har skjutit fram säsongstarten med några veckor. Den 6 september är ungdomsgårdarna i Karis och Ekenäs redo att öppna igen.

Enligt de ursprungliga planerna skulle ungdomsgårdarna ha öppnat redan i samband med skolstarten i mitten av augusti. De planerna fick man slopa efter skyfallet i Karis i slutet av juli som fyllde Villa Hagas källare med en halvmeter vatten. På grund av den dåliga inneluften som följde har ungdomsgården hållits stängd och de anställda har i stället jobbat med Ekenäs som bas.

– Eftersom personalen har fått symtom har vi försökt vistas i Villa Haga så lite som möjligt, säger tf enhetschef Nicolina Holmberg.

Genom en luftrenare och en justering av ventilationen hoppas man lösa problemet.
– Fredagen den 6 september siktar vi på att öppna igen.


Kartering ger grönt ljus

Enligt stadens fastighetschef Catharina Lindström borde det inte finnas några hinder för att öppna Villa Haga på nytt.

– Vi har gått igenom hela byggnaden. Enligt karteringen som gjorts finns där inga skador förutom lite fukt i källaren som går att torka upp. 

På ungdomsgården i Ekenäs pågår en golvrenovering som enligt Lindström ska bli klar den här veckan. Gymnastiksalens gamla trägolv byts ut mot ett gummiunderlag. Förutom ungdomsverksamhet används salen bland annat till seniordans.



Läs mer i dagens VN/eVN.