Idrottsnämndens ordförande Antti Lavanti bad några barn läsa upp det vinnande förslaget i namntävlingen för Masaby näridrottsplats. Foto: Mira Strandberg

Masaby näridrottsplats heter Frami

På den officiella invigningen i Masaby i går kväll sågs idel glada miner - utom bland beachvolleyspelarna.

- Det här är helt toppen! Här finns någonting för alla, säger Bobäcksbon Jan Andersson medan han övervakar sin dotters framfart i klätterställningen på den nya näridrottsplatsen i Masaby.

Klätterställningen är imponerande och var mycket väl befolkad under gårdagskvällen, då idrottsplatsen officiellt invigdes. Lekplatsinslaget är påfallande stort men här finns också tennisplan, fotbollsplaner, en gatubandyplan och maskiner för styrketräning.
- Alla som rör sig här i området kommer att använda det här området massor, tror Andersson.

Under den officiella invigningen såg också näridrottsplatsens nya namn dagens ljus. Namnet är resultatet av en tävling som resulterade i 106 förslag. Till vinnare valdes namnet Frami, som föreslagits av tre invånare.

Bland de närvarande kunde man se nästan enbart nöjda miner men vid beachvolleyplanen pyrde missnöjet.

- De har inte gjort något åt bottnen så planen är alldeles för hård. Det går inte att kasta sig efter bollen. Dessutom var stolparna för nätet för nära varandra. När vi bad kommunen att flytta båda stolparna med en meter flyttade de den ena, säger Sakari Sinerma, kontaktperson för föreningen Maskis volleybollssektion.