Ann-Sophie Kolistaja (t.h.) tar över stafettpinnen av den före detta ägaren Sinikka Kesseli-Pulkkinen (t.v.) Foto: Nina Ahtola

Pojo apotek har ny ägare

Verksamheten i Pojos apotek fortsätter oförändrad, men apotekets ägare har bytt. Ann-Sophie Kolistaja kan hedanefter titulera sig som apotekare.

Ann-Sophie Kolistaja har tidigare arbetat som provisor vid apoteket i Sjundeå, men i somras nappade Kolistaja på chansen att äga ett eget apotek.

– Det känns riktigt bra att kalla sig apotekare och dessutom är alla kunder så trevliga och stöttande, säger Kolistaja.


Mycket byråkrati i början

Ägarrättigheterna fick Kolistaja den 27 juli.

– De första veckorna har varit ganska stressiga, men så är det väl alltid när man startar något nytt, säger Kolistaja.

Inom apoteksbranschen finns det sällan utrymme för stora solonummer. Läkemedelsverket har klara bestämmelser som måste följas.
Hon tycker ändå starten har varit lättare än väntat och Kolistaja verkar redan vara varm i skorna.


Ingen säsongsbransch

Apoteksbranschen har ingen högsäsong. Kolistaja säger ändå att man märker att vissa mediciner går åt bättre under vissa årstider.

– Under hösten säljer man naturligtvis mycket influensamedicin och under våren går allergimedicinerna ofta väldigt bra åt, säger Kolistaja.


Ute med pappersrecept

I dagens läge får man inte längre med sig ett pappersrecept från läkaren. I stället använder man nu för tiden så kallade e-recept.

– Det är en stor förändring som förundrar många kunder. Man är så van vid att få med ett pappersrecept som man sedan hämtar till apoteket,
berättar Kolistaja

Pappersreceptens tid är förbi och Kolistaja tycker att det nya systemet fungerar bra.


Läs mer i VN/eVN