Thomas Dahlström och Iiris Anttila står på trappan till medborgarinstitutets nya lokaler i Karis stadshus. Foto: Veronica Karlsson

Medborgarinstitutet har fått ett nytt hem

Efter många om och men har Raseborgs medborgarinstitut förhoppningsvis flyttat för sista gången. Nu finns institutet i Karis stadshus.

Medborgarinstitutets enhet i Karis har under de senaste åren flyttat runt. Nu har Karis medborgarinstitut äntligen fått ett fast fotfäste i Karis stadshus.

Gemensam överrenskommelse

Biträdande rektor Thomas Dahlström säger att flytten till stadshuset var en gemensam överrenskommelse mellan medborgarinstitutet och tekniska centralen i Raseborg.

– Stadens tekniska verksamhet ville ha all verksamhet under samma tak så vi kom i princip överrens om att byta fastighet med dem, säger Dahlström.

Han är nöjd med flytten och säger att de nya lokalerna motsvarar deras behov både för kvälls- och dagsverksamheten.


Klassrum och administration

Karis stadshus har haft en mindre fuktskada i källaren och därför har fastigheten sanerats under sommaren.

– Flytten i maj fortlöpte relativt smärtfritt och vi fick bland annat hjälp från stadens sysselsättningstjänst. Redan i början av juni hade vi verksamhet i de nya lokalerna, berättar Dahlström.

I de nya utrymmena finns en mindre datasal, vanliga klassrum och mindre rum för musikundervisning.


Gamalt och nytt under hösten

I höst inleder medborgarinstitutet ett nytt läsår fullspäckat av program för både gamla och unga.

– Våra stöttepelare är utan tvekan kurserna i musik, språk och motion, men vi erbjuder även kurser i bland annat datoranvändning, navigering, hushåll och hantverk, säger Dahlström.

Medborgarinstitutet erbjuder kurser i de flesta stora europeiska språken. En av årets nyheter är en språkkurs i arabiska.


Läs mer i VN/eVN