Foto: Emilia Nyberg

Faces i fint väder

Festivalen Faces ordnades i år för sextonde gången. För första gången på väldigt länge var till och med vädret på festivalens sida, men arrangörerna hade ändå önskat fler besökare.

Faces ordades i år för fjärde gången i Gumnäs, Pojo. Tidigare har festivalområdet befunnit sig  i Billnäs, men för fyra år sedan var Faces tvunget att byta omgivning.

Festivalchef Börje Mattsson är väldigt nöjd med årets festival.
– I år lyckades alla arrangemang perfekt och vi hann till och med finslipa alla små detaljer, säger en glad Mattsson.
Han är en av eldsjälarna bakom hela Faces-traditionen och har varit med och ordnat festivalen ända från starten för sexton år sedan. Mattsson verkar uppriktigt stolt över årets slutresultat.
– Jag upplever att festivalen är betydligt bättre än vad den varit tidigare år. Jag vill nästan säga att detta är den bästa Faces festivalen hittills trots att det låter kliché, säger Mattsson.

Helt upp till publikmålet 5 000 besökare lyckades man inte nå, utan stannade på 4 000 besökare vilket dock är mer än i fjol. Under årets festival kunde  man även stöta på en del bekanta ansikten. På söndagen besökte president Tarja Halonen och kulturminister Paavo Arhinmäki festivalen och under lördagen var president Martti Ahtisaari och politikern Pekka Haavisto på plats.