Cheek var kvällens huvudartist. Foto: Privat

Barn och vuxna dansade till Cheeks rytmer

Under lördag kväll fylldes Ekenäs bollhall av förväntansfulla barn och vuxna. Den otroligt populära rapartisten Cheek skulle snart stiga upp på scenen.

Det var en spänd och glad stämning i Ekenäs bollhall under lördag kväll. En av Finlands mest populära artister Jare Tiihonen, mera känd under artistnamnet Cheek, skall snart uppträda. Välgörenhetskonsertens intäkter skall delvis gå till stamcellstrasplantionsavdelningen vid barnkliniken i Helsingfors.

Anders Lagerström, som själv gick bort i leukemi, inspirerade arrangören Ice Team Raseborg att ordna konserten.
Som uppvärmning inför Cheek uppträdde duon Emilia Ekström och Dennis Fagerström.


Strålkastare och rökmaskiner

Rökmaskinerna har varit i gång och att stiga in i Ekenäs bollhall är som att stiga in i ett dimmoln som luktar lite annorlunda. De mest gedigna fansen har redan flockats runt scenen. En del flickor verkar uppriktigt nervösa.

Edward Bagge, Sebastian Hannula och Wilhelm Hannula har länge sett fram emot Cheeks konsert. Alla tre är överens om att Cheek är en väldigt bra artist.
– Han har bra rim i sina låtar och dessutom gör han också bra musikfilmer, säger Bagge.

Pojkarna ser mest fram emot låtarna Sokka Irti och Jossu.

När Cheeks dj kör i gång musiken börjar hela bollhallen dansa och när Cheek stiger upp på scenen skriker publiken. Från scenen konstaterar Cheek att denna konsert är ganska speciell eftersom största delen av hans sommarkonserter är festivalspelningar.
Trots att Cheeks låttexter sällan är skrivna för barnöron så dansar och sjunger hela publiken med. I kväll är det välgörenhet som gäller och då måste man inte vara så politiskt korrekt.