Oväder gav arbete åt räddningsverket

Gårdagens åskväder orsakade många utryckningar för räddningsverket. Värst drabbades områden kring Karis, Snappertuna, Lojo och Tenala.

Halv tre tiden på fredag eftermiddag började Västra Nylands räddningsverk rycka ut. Orsaken var den ovanligt kraftika åskstorm som kom in över Västra Nyland. Under en väldigt kort tid regnade det tiotals millimeter som orsakade översvämmningar på många håll. Vattnet trängde även in i många källarutrymmen.

Räddningsverket hade sammanlagt 49 pumpuppdrag. Bilar som fastnat i vattenmassorna bogserades ur vägen. Ett tiotal vägar blev obrukbara på grund av vattenmassorna och järnvägsbron i Karis stängdes av från biltrafik.

Ovädret orsakade skogsbränder på tre håll i Västnyland. En skogsbrand inträffade i Ingå skärgård, en i Snappertuna och en i Tenala. Blixtnedslag orsakade även två husbränder, en i Svedja och en på Kudibyvägen. Inga personskador har rapporterats.

Undantagsvis kommer gatubelysningen att vara påslagen nattetid i Karis-Billäs-Pojo området under helgen meddelar Västra Nylands räddningsverk.