Jyrki Hakkarainen anser sig orättvist behandlad. Foto: VN-arkiv

Ny utveckling i fallet Hakkarainen

Regionförvaltningsverket anser att den f.d. utvecklingsdirektören Jyrki Hakkarainen blivit trakasserad av sin arbetsgivare Raseborg stad.

Hakkarainen och stadsdirektör Mårten Johanssons dåliga personkemi har varit ett faktum enda sedan kommunsammanslagningen 2009 och Hakkarainen har flera gånger anklagat arbetsgivaren för arbetsplatsmobbning. I höstas avskedades Hakkarainen efter att ha kritiserat Raseborgs stad med hårda ord.


Bevisligen mobbad

– Äntligen vinner rättvisan. Nu har en myndighet konstaterat att jag blivit mobbad på min arbetsplats, säger Hakkarainen.
Regionförvaltningsverkets utlåtande ger Hakkarainen rätt och nu kommer han att polisanmäla ärendet.


Långt gräl

Raseborgs stad har bland annat anklagat Hakkarainen för att inte acceptera sin roll som underställd stadsdirektören. Hakkarainen påstår och sin sida att han blivit utfryst från politiska beredningar och åsidosatt från ärenden som berörde hans ansvarsområde.


Ett väntat drag

Före detta stadsstyrelseordföranden Ulf Heimberg är inte förvånad över att konfliken åter lyfts upp. .
– Jyrki Hakkarainens motgångar började redan när han var kommundirektör i Pojo, säger Heimberg.
När VN kontaktar Heimberg har ha inte ännu hunnit läsa Regionförvaltningsverkets utlåtande, men han tycker det låter som spridda bitar plockat ur ett större sammanhang.
Hakkarainens och Johanssons dåliga samarbete är något som Heimberg också noterade som styrelseordförande.


Stadsdirektören erkänner inga fel

Johansson säger att arbetsskyddsinspektorn har baserat utlåtandet på begränsad information. Johansson påpekar också att utlåtandet från Regionförvaltningsverket inte är juridiskt bindande.



Läs mer i tisdagens VN/eVN