Örnen spejar från talltoppen. Foto: Jari Oksanen (klicka på bilden för att öppna bildspelet och se bilderna i rätt format.)

Delta i fototävling och vinn en Buster Mini

Ännu hinner du delta i naturfototävlingen i anknytning till evenemanget Fiskars Nature 2013.

14–15 september ordnas för första gången en mässa om natur, uteliv och skogsbruk i Fiskars. Inför mässan har arrangörerna lanserat en fototävling med naturen kring Fiskars bruk som tema.

Tävlingstiden pågår till söndagen den 18 augusti. Information om hur du kan delta hittar du på www.forestal.fi.

I tävlingen finns tre klasser: skog och landskap, djur och växter, rekreation och hobby i naturen.

Prisutdelningen går av stapeln på mässan lördagen den 14 september. De bästa fotografierna i varje klass får pris och därtill utses en totalsegrare. Huvudvinsten är båten Buster Mini (värde cirka 2 500 euro).
 

Fototävling
Läsarfavorit
  • Västra Nyland står som samarbetspart i tävlingen och bland annat kommer Västis i höst att ordna en omröstning på webben, där läsarna får rösta fram en vinnare. Resultatet offentliggörs på prisutdelningen på mässan. Läsarnas favorit får en sex månaders prenumeration på Västra Nyland.

Vinnaren i klassen skog och landskap får ett veckoslut på Kvarnsjöbastu, vinnaren i klassen djur och växter får ett veckoslut på stuga i Storkiskosjön, och vinnaren i klassen rekreation och hobby får en paddlingsutfärd med SE-Action för max åtta personer. Dessutom delas det ut produktpriser och presentkort till andra och tredje plats i klasserna.

Tävlingsjuryn består av Västra Nylands fotograf Nina Ahtola, landskapsmuseiforskare Peter Sjöstrand som också är ordförande i Ekenäs fotoklubb, och forstmästare Kåre Pihlström



Klicka på bilden för att öppna bildspelet och se några av tävlingsbidragen.