De platser för dementa som Folkhälsan har på Blomsterhemmet i Ekenäs, som Raseborg köper, ska flyttas över till Attendo vid årsskiftet. VN-arkiv

Folkhälsan tar Raseborg till domstol

Upphandlingen av serviceboende för dementa har inte gått rätt till. Det anser Folkhälsan Syd Ab, som lämnat in besvär till marknadsdomstolen.

Har Raseborg köpt samma vårdplatser flera gånger i Villa Pentby? Och hur är det med hyran på en kvarts miljon euro staden betalar för rummen där? Finns den medräknad i det pris vinnaren Attendo terveyspalvelut Oy satt på demensplatserna?

Det här undrar Folkhälsan Syd Ab, som i juni förlorade upphandlingen om 16 platser resurserat serviceboende för dementa.

Nu har Folkhälsan vänt sig till marknadsdomstolen och också lämnat in ett yrkande på upphandlingsrättelse till grundtrygghetsnämnden i Raseborg.
Grundtrygghetsdirektör Arne Nummenmaa i Raseborg säger att han inte kan kommentera Folkhälsans besvär, eftersom den juridiska processen är oavslutad. Grundtrygghetsnämnden ska ta upp frågan på sitt nästa möte, som är den 29 augusti.



Läs mer i dagens VN/eVN.