Hasse Lundström är krögare på Knipan. Foto: Sara Pollesello

Knipan serverar folket fem dagar i veckan

I tisdags öppnade restaurang Knipan i Ekenäs sina dörrar som à la carte restaurang.

Från början var tanken att Knipan i sommar bara skulle fungera som beställningsrestaurang, men kunderna tänkte olikt. Efter stor efterfrågan från allmänheten bestämdes det att Knipan skulle hålla öppet fem dagar i veckan.

Någon lunch kommer inte att serveras i restaurangen, då det redan finns ett såpass stort utbud på lunch i staden enligt krögaren Hasse Lundström. Lundström ser med positiv inställning på den kommande säsongen, som verkar ha börjat förvånansvärt bra.

Knipan kommer att hålla öppet hela sommaren oberoende om kundantalet inte skulle nå förväntningarna. Lundström litar ändå på att det kommer kunder.

– Nu kör vi här. Kommer det inget folk får vi väl börja fiska ut från fönstren, säger Lundström skämtsamt.

Att fiska från fönstren är inte lång ifrån vad man faktiskt gör på restaurangen, där man väljer att använda lokalproducerade säsongsprodukter.

– I lördags kunde vi servera årets första kantareller från Bromarv, skryter Lundström som nu hoppas på stora kräftor som en följd av det vackra vädret.

 

Läs mer i dagens VN/eVN.